Kwalitatief printen, wat heb je daarvoor nodig?

Allemaal hebben we wel eens moeten printen. Waar de een af en toe een verslag uit dient te printen, moet een ander juist erg veel contracten o.i.d. voor het werk printen. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om voor iedere print klus naar de printwinkel te gaan en je documenten hier te laten printen, maar zou je ook zelf kunnen printen. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat ook jij net zo kwalitatief kunt printen als op kantoor en in de printwinkel? In dit blog vertellen we je het graag!

Kies voor een kwalitatieve printer

Wanneer je zelf graag documenten van hoogwaardige kwaliteit wilt printen, zonder strepen of nare vegen, zou je eens kunnen kijken naar een kwalitatieve printer. Waar het bij de meeste mensen al snel fout gaat, is dat zij gebruik maken van een goedkope printer die werkt met goedkope inktcartridges. Er is geen optimale verdeling in verhouding van het inkt in deze printers, waardoor er op sommige punten inktdruppels ontstaan. Wanneer je dit laat drogen is er weinig aan de hand, maar wanneer je meerdere documenten direct stapelt kun je hier dus wel nare vegen in het document van krijgen.

Grote merken als HP, EPSON en Canon bieden printers aan van hoogwaardige kwaliteit, waar je met het gebruik van een juiste inktcartridge ook nette documenten mee zult printen.

Maak gebruik van juiste inktcartridges!

Inktcardritges hebben een grote invloed op de kwaliteit van het printwerk. In de meeste gevallen zijn er voor de soort printer unieke inktcardridges te verkrijgen. Een inkt cartridge van EPSON is bijvoorbeeld alleen bestemd voor een printer van ditzelfde merk. Je zou er natuurlijk wel voor kunnen kiezen om een inktcardridge van een ander merk te kiezen, maar zou dit ertoe kunnen leiden dat het document niet meer aan de gewenste print kwaliteit voldoet. 

Huismerk versus A-merk

Er zit dus een erg groot verschil tussen een inktcartridge van een A-merk en dat van een huismerk. Sommige computer- of elektronicawinkels verkopen bijvoorbeeld ook goedkopere inktcartridges, die over het algemeen prima te gebruiken zijn. Echter kan het bij een inktcartridge van een huismerk wel eens voorkomen dat de inkt niet goed verdeeld wordt, waardoor er eens een streep door het document kan komen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig ook losse pagina’s nog eens afdrukken, dus ligt de keuze geheel aan jou of je nu voor een A-merk of liever voor een huismerk kiest op het gebied van een inktcartridge voor de printer!