4 Mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien!

Tips om je bedrijf te laten groeien

Je bent met jouw bedrijf op een punt aangekomen waarin alles in control is. Je hebt een goed overzicht van jouw mensen en activiteiten en alles loopt op rolletjes. Ben je tevreden met je huidige resultaten, of er misschien ruimte om de volgende stap te maken? Jouw business laten groeien gaat niet vanzelf. Of jouw bedrijf zich laat uitbreiden ligt aan een aantal zaken: jij bent er misschien wel klaar voor om je business te laten groeien, maar is de rest van jouw onderneming dit ook? Met de volgende 3 tips om je bedrijf te laten groeien ben jij pas écht klaar voor het grote succes!

1. Brainstorm, leer en evalueer

Zeg eens: hoeveel tijd heb jij de afgelopen periode besteed aan bovenstaande activiteiten? Er is waarschijnlijk een wekelijkse vergadering met de top van jouw bedrijf, of misschien evalueer jij maandelijks zelf de resultaten. Maar neem jij ook ruimte voor een periodieke brainstormsessie met werknemers, klanten of geïnteresseerden in jouw branche? Brainstormsessies, maar ook korte opleidingen en cursussen, kunnen zeer verhelderend werken en je nieuwe inzichten geven. Ze zorgen ervoor dat jij altijd open blijft staan voor verbetering. Deze flexibiliteit en openheid heb je nodig als jij je business wilt laten groeien.

2. Focus jezelf op waar jij goed in bent

Je zult niet de eerste en zeker niet de enige ondernemer zijn die kampt met een chronisch tekort aan tijd. Waar dit er in de begindagen van het entrepreneur zijn onlosmakelijk bij hoort, is het nu zaak om prioriteiten te stellen. Werk aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf. Jij bent de oprichter die het overzicht moet houden, niet de werknemer die zich bezighoudt met details van het proces. Om up-to-date te blijven gebruik je de wekelijkse evaluatie. De rest van jouw kostbare tijd besteed je aan de corebusiness. Alleen op die manier kun je een klein bedrijf laten groeien. Ruimte voor een goede focus maak je door het opvolgen van tip 3 en 4.

3. Stel een goed, betrouwbaar team samen

Als beginnend ondernemer kan het aannemen van personeel een enorme stap zijn. Wie vertrouw jij met jouw onderneming? Wie heeft de juiste kennis in pacht? Het samenstellen van een goed en betrouwbaar team om mee te werken is essentieel. Je kunt nu eenmaal niet alles alleen, zeker niet als je bedrijf gaat groeien. Goed personeel maakt bedrijven succesvol. Houdt dit in je hoofd bij het opstarten van een sollicitatieprocedure.

4. Gebruik van professionele business software

Als je jouw business wilt laten groeien is het investeren in goede en betrouwbare business software net zo belangrijk als het investeren in goed en betrouwbaar personeel. Waar je vroeger aan jouw bureau aan huis misschien je eigen boekhouding, planningen, kostenbeheer en facturatie nog kon doen, is het nu écht tijd om dit te regelen met een solide erp oplossing. Zo voorkom je ook fouten als je door de toenemende hoeveelheid data even door de bomen het bos niet meer ziet. Als je bedrijf gaat uitbreiden is dit een van de eerste dingen waar je jezelf een enorm plezier mee zult doen.Wil jij de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten? Hier lees je tips voor meer naamsbekendheid