Nieuwe niveaus van Led scherm technologie

In de loop van de afgelopen jaren is er veel gesproken over projectie en projectie mapping. Er is echter een andere, even belangrijke, visuele event technologie die absoluut genoemd moet worden, en dat is LED. LED bestaat natuurlijk al heel lang en maakt op veel gebieden deel uit van ons leven, van tv-schermen en monitoren tot slimme verlichting en zelfs kerstboomversieringen. Hoewel de Led scherm technologie op zich niets nieuws is, hebben innovatie en de veranderende behoeften van de markt LED naar verbluffende nieuwe hoogten gebracht.

LED-wanden als optie hebben

Bij evenementen zijn LED-wanden een favoriete optie geweest voor videoweergave buitenshuis, en de populariteit ervan neemt ook gestaag toe voor gebruik binnenshuis. In de afgelopen jaren heeft het ook een revolutie teweeggebracht in het maken van films, vooral sinds de wereldwijde pandemie, waardoor het gebruik van LED-schermen bij de productie van virtuele evenementen de afgelopen anderhalf jaar omhoog schoot. Eenvoudig, efficiënt en helder, LED is een uitstekende keuze voor verschillende omgevingen en in sommige gevallen het perfecte alternatief voor videoprojectie. Vind Meer informatie hier.

Een helderder beeld met LED

Afgezien van natuurkundige principes, wordt LED-technologie nu vaak gebruikt in live, hybride en virtuele evenementen als alternatief voor projectie of groene schermen. Elk heeft een aantal voordelen. Superieure beeldhelderheid is een groot voordeel van het gebruik van LED-panelen, wat een absolute must is voor bepaalde omgevingen, bijvoorbeeld in virtuele studio’s. Terwijl het licht in projectoren het geprojecteerde beeld naar het oppervlak stuurt, dat op zijn beurt naar de ogen van het publiek moet reizen, zendt LED zijn eigen licht uit, waardoor het beeld helderder, scherper wordt door de keer dat het onze ogen bereikt.