SEO marketing leidt tot succes

Voor een bedrijf is het belangrijk om niet alleen veel bezoekers, maar tevens vooral de juiste bezoekers naar de website te trekken. Je wilt bezoekers die geïnteresseerd kunnen zijn in de content die je als bedrijf biedt. Om dit te bereiken is het verstandig om SEO marketing te gebruiken. SEO marketing staat voor Search Engine Optimization en SEO technieken kunnen ervoor zorgen dat de positie van jouw website op een zoekmachine steeds hoger en beter wordt. Voorbeelden van deze technieken zijn linkbuilding, techniek optimalisatie en zoekmachine marketing optimalisatie. Voor ruim 90% van de Nederlanders is de eerste stap voor het verkrijgen van informatie over diensten en/of producten om het zoekwoord in te typen in een zoekmachine. Als jouw website een hoge positie heeft in deze zoekmachines is de kans op geïnteresseerde bezoekers enorm groot.

Hoe een marketingbureau aan de slag gaat

SEO marketing levert een verbetering van jouw vindbaarheid op via organische technieken. SEO organic search ontwikkelingen zorgen ervoor dat jouw website direct te vinden zijn onder de advertenties van de zoekresultaten, ofwel de SERP (Search Engine Result Page). Om dit goed te laten gebeuren is het van belang dat er professionele marketing bureau’s worden ingezet om zo de beste resultaten te krijgen. Het eerste wat er moet gebeuren is een zoekwoorden onderzoek. Uit dit onderzoek komen de belangrijkste zoekwoorden die zullen leiden tot jouw website. Vervolgens moet er inhoud worden gemaakt over deze zoekwoorden; er wordt veel geschreven over de belangrijkste woorden. Bovendien is het belangrijk dat de marketing en content relevant is aan de zoekwoorden en de website. De zoekmachines letten hier natuurlijk op, omdat het de bedoeling is om ook echt de meest relevante informatie te tonen over het gezochte zoekwoord. Als iemand de dichtstbijzijnde bakker wil vinden in de omgeving van het Regentessekwartier in Den Haag is het absoluut niet de bedoeling dat de resultaten leiden tot een bakker in Maassluis.  

SEO marketing is niet de enige manier

Hoewel het idee achter SEO marketing erg simpel is en de uitvoering vaak zeer efficiënt, is dit niet de enige manier om de positie binnen de zoekmachine te verbeteren. SEO marketing is organisch en verbetert de positie op een natuurlijke manier. Een alternatief is SEA marketing, dit staat voor Search Engine Advertising. Het idee achter SEA marketing is om advertenties te kopen die zichtbaar zijn bij de zoekresultaten. Google Ads, bijvoorbeeld, kan een grote rol spelen voor de zichtbaarheid van jouw website op Google. Hoewel adverteren ook erg efficiënt kan zijn -vooral op de korte termijn-, moet er goed nagedacht worden over het gebruik van SEA marketing. Een klein bedrijf heeft mogelijk niet de opties voor de beste advertenties vanwege de kosten en een advertentie gebaseerd op een veelgebruikt zoekwoord zal veel kosten en niet per se veel opleveren. SEO en SEA marketing kunnen in combinatie met elkaar de allerbeste resultaten opleveren wanneer de technieken professioneel worden toegepast.