Steigerhout voor in huis en in de tuin!

Beschik je graag over houten meubels en vind je het erg mooi om gebruik te maken van hout in de inrichting van het huis? Dan zijn er verschillende mogelijkheden waar je uit zou kunnen kiezen. Steigerhout kun je uitstekend gebruiken in de tuin en in huis. Je kunt hier verschillende tuinmeubels, picknikcktafels, houten tafels of andere meubels van maken. Het steigerhout heeft een eigentijds uiterlijk en hierdoor een uniek karakter, wat zal zorgen voor een unieke uitstraling in en rondom het huis!

Houten meubels van steigerhout 

Meubels van steigerhout zijn de laatste jaren enorm populair. De meubels van steigerhout zorgen voor een warm interieur en zullen ze ook nog eens erg opvallen. Steigerhout en hierdoor ook de meubels ogen namelijk robuust, is het hout in iedere gewenste tint of wash te verkrijgen en creëer je op deze manier een uniek meubel voor in huis. Iedere plank van steigerhout is anders en heeft zo zijn eigen look, wat uiteindelijk zorgt voor de robuuste en bijzondere uitstraling van je meubel, tafel of andere creatie van steigerhout. 

Steigerhout voor binnen en buiten

Het steigerhout wordt oorspronkelijk gebruikt voor in de tuin en kun je deze prima gebruiken voor het maken van tuinmeubelen, maar zien we het steigerhout ook steeds meer binnenshuis terugkomen. In de tuin zul je door de robuuste en weerbestendige eigenschappen vrijwel geen onderhoud te hoeven verrichten aan de meubels van steigerhout en geeft het hout juist een stoere look. Natuurlijk zal het steigerhout is vergrijzen, maar zorgt dit juist voor de natuurlijke uitstraling. Binnenshuis zal het steigerhout niet snel verkleuren, maar beschikt het hout alsnog over de veel bijzondere en robuuste eigenschappen!

Hoe kun je nu steigerhout kopen?

Ben je overtuigd of heb je inspiratie opgedaan en wil je aan de slag met het creëren van een meubel van steigerhout? Dan kun je bij verschillende groothandels en webwinkels steigerhout kopen. Je kunt er namelijk voor kiezen om naar een houthandel te rijden en hier het steigerhout te kopen, maar kun je dit tegenwoordig ook gemakkelijk online bestellen. Kijk goed naar de gewenste maten en hoeveel materiaal je nodig hebt, waarna de planken, balken of andere delen van steigerhout bij je thuis geleverd zal worden en je direct aan de slag kunt gaan met de klus. Voor een tuinmeubel kun je er nog voor kiezen om het steigerhout voor eenmaal goed te beitsen, waarna je er jaren geen onderhoud meer aan zult hebben en kunt genieten van je meubels!