Weet jij al wat je later wilt worden?

Financial Lease

Iedereen kent de reclame wel waar jonge kinderen antwoord geven op de vraag wat ze later willen worden. Op het eind van de reclame komt er een andere man in beeld die antwoord geeft op de zelfde vraag. Moraal van deze reclame is dat mensen zich tot steeds later kunnen blijven ontwikkelen en stappen kunnen blijven zetten richting hun droombaan. Waar je vroeger bij een baas begon en hier je hele leven bij bleef werken kijken mensen nu steeds vaker op de arbeidsmarkt waar zij zichzelf kunnen verbeteren en waar voor hun de beste werkomgeving is.

Is jouw diploma nog wel even veel waard als toen je hem hebt gehaald?

Tegenwoordig hoor je er bijna niet meer bij zonder HBO diploma. Waar dit vroeger nog een teken was van inzet, discipline en ook van een bepaalde financiële zekerheid van jou of je familie heeft nu eigenlijk iedereen minstens een HBO studie. Er zijn zelfs WO studenten die HBO studies kleineren door deze cursussen te noemen. HBO studies worden steeds algemener en howel je wanneer je dit diploma hebt behaald wel aantoont dat je een bepaald werk niveau en denk niveau kan bereiken wil het niet zeggen dat je persé iets kan of sterker nog alles kan in jouw werk veld. Stel je hebt economie gekozen en je hebt de studie commerciele economie afgerond. Dan kun je van heel veel een beetje maar wat kun je nou echt? Veel HBO studenten kiezen er hierdoor voor om na hun hbo studie door te studeren.

Doorstuderen of werken?

HBO kun je altijd weer gaan door studeren. Er zijn instanties die studeren buiten je werk om aanbieden zoals TC academy. Twijfel jij dus om na je studie door te studeren maar ben je eigenlijk wel toe aan geld verdienen? Neem dan eens een kijkje op één van de websites van aanbieders van naschoolse buiten werkuren opleidingen.