Waarom is local online marketing zo belangrijk?

Wanneer er vroeger door bedrijven marketing werd gevoerd was het voor hen vaak belangrijk om zo’n uitgebreid mogelijke doelgroep aan te spreken. Tegenwoordig is dat anders. Onder meer door de komst van local online marketing is het mogelijk geworden om kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen. In plaats van zoveel mogelijk mensen te bereiken legt local online marketing de nadruk op het bereiken van potentiële klanten binnen een bepaald gebied dat voor uw onderneming het interessantst is. Wilt u ook graag ontdekken welke mogelijkheden en voordelen het inzetten van local online marketing met zich meebrengt? In dat geval bent u daarvoor hier op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres! 

  1. Wat is local online marketing precies? 

Door de jaren heen is niet alleen de traditionele vorm van marketing danig geëvolueerd, dit geldt ook voor online marketing. Op het ogenblik dat ook u local online marketing wenst toe te gaan passen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit uit verschillende aspecten bestaat. We maken dan ook een onderscheid tussen: 

  • Het toepassen van lokale SEO; 
  • De implementatie van local social media; 
  • Het voeren van lokale content marketing; 

Door het toepassen van lokale SEO wordt ervoor gezorgd dat mensen die achter de computer zitten, maar op zoek zijn naar een bedrijf of winkel in uw buurt, met uw onderneming in aanraking komen. Bent u bijvoorbeeld een onderneming die is gevestigd in Amsterdam en wilt u hoofdzakelijk inzetten op klanten uit deze stad? In dat geval wordt dat door het toepassen van lokale SEO perfect mogelijk gemaakt. Daarnaast is er ook nog de inzetbaarheid van local social media. Heel wat social-mediaplatformen zetten tegenwoordig aanzienlijk in op de lokaal zoekende consument. Dit geldt niet in het minst voor het sociale netwerk die op dit vlak als de absolute koploper wordt beschouwd. 

  1. Hoe belangrijk is lokale content marketing? 

Eveneens een zeer belangrijk onderdeel van local online marketing dat zeker niet mag worden onderschat is de lokale content marketing. Heel wat mensen zijn van mening dat verhalen die afkomstig zijn uit hun eigen omgeving extra belangrijk zijn. Op deze voorkeur kunt u als ondernemer optimaal inspelen. Door gebruik te maken van de juiste, regionaal gerichte content wordt het immers in de praktijk mogelijk om op veel efficiëntere wijze een band op te bouwen met het lokale publiek. 

  1. Is local online marketing toepassen echt belangrijk?

De mate waarin het toepassen van local online marketing voor u al dan niet interessant is, is uiteraard afhankelijk van het soort bedrijf dat u heeft. Voor een buurtwinkel of voor een ander bedrijf welke vooral lokaal actief is, is local online marketing van zeer groot belang. Wilt u graag uw diensten op een zo uitgebreid mogelijke schaal aanbieden via het internet? In dat geval kan het voeren van lokale marketing mogelijks net wat minder relevant zijn. Uiteindelijk bent u het dan ook zelf als ondernemer die moet zien uit te maken op welke manier uw marketingstrategie het meest efficiënt kan worden ingezet. Op het ogenblik dat u dit heeft achterhaald zult u kunnen vaststellen dat het genereren van (veel) extra leads kinderspel wordt. Wilt u hulp bij het inrichten van lokale online marketing? Neem dan vandaag nog contact op met omzetvergroters.nl.